Nieuws

Blijf op de hoogte!
Zomer! 21 juni 2019

Er komen warme dagen aan. En eigenlijk zijn die warme dagen veel moeilijker met een baby dan koude! Want tegen kou kan je je kleden. Elke baby is anders en elke baby heeft wat anders nodig. Hoe komen jullie dan..

Ken ik jou niet ergens van?! 07 mei 2019

De eerste bevalling zag ik in de derde week van de opleiding tot verloskundige. Wat wist ik eigenlijk op dat moment: de baby groeit in moeders buik en komt er na een maand of 9 uit. Zo ongeveer in de..

Zwanger en de griep 16 maart 2019

De griep heerst en ook veel van onze zwangeren ontkomen er niet aan. Een griepje tijdens te zwangerschap! Heel vervelend natuurlijk, maar hoe erg is het eigenlijk en wat kan je er tegen doen? Tijdens de zwangerschap neemt de weerstand..

Een tongriem?! 04 maart 2019

Misschien heb je er wel eens van gehoord of over gelezen, de tongriem.  Heb je er nog nooit van gehoord? Het is de bindweefselstreng onder de tong waarmee de tong vastzit aan de bodem van de mond (zie afb. 1)...

Hot mama! 12 februari 2019

Veel zwangeren hebben het warmer en zweten meer tijdens hun zwangerschap. Hoe zit dat eigenlijk?! Lees het in de blog van deze week!   Bloedvolume Als je zwanger bent neemt het bloedvolume toe, zelfs 30 tot 40%! Omdat het hart..

Wat zie ik bij mijn baby?! 04 februari 2019

Hoera, de baby is geboren! Wat een klein ieniemieniemensje en wat veel nieuwe indrukken, geluidjes en onzekerheden brengt dat met zich mee. Het is niet voor niets dat veel ouders zeggen: we hadden de ervaring moeten hebben die we hadden..

Het jaaroverzicht van 2018! 30 december 2018

We staan alweer aan het eind van 2018. Tijd voor een jaaroverzicht! De eerste baby van 2018 werd geboren op 7 januari. 1 mei vierden we met een high-tea ons 1-jarig bestaan. We denken er over hier een traditie van..

– K E R S T D I N E R – 20 december 2018

Kerst komt er aan! Weet jij al wat er op jullie menu staat met kerst? Als zwangere zijn er do's maar ook een aantal dont's! Waarom? Lees het in de blog van deze week. Daarbij een superhandige tip!   Als..

Fabels! 10 december 2018

Zodra je zwanger bent zal je veel adviezen krijgen van familie, vrienden en zelfs van onbekenden. Je zal ze zelf ook ongetwijfeld lezen op allerlei fora, blogs en websites. We horen ze tijdens het spreekuur vaak voor bij komen. ‘Ze..