– K E R S T D I N E R –

Kerst komt er aan! Weet jij al wat er op jullie menu staat met kerst? Als zwangere zijn er do’s maar ook een aantal dont’s! Waarom? Lees het in de blog van deze week. Daarbij een superhandige tip!

 

Als je zwanger bent zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het verstandig groentes goed te wassen maar rauw vlees echt te laten staan. Rauwmelkse kaas en voorverpakte vis mag je eten als je het verhit, anders is het ook beter deze te laten staan in verband met een mogelijke besmetting met de listeria bacterie.

Op rauw vlees of in de ontlasting van (vooral jonge) katten kan de ‘Toxoplasma gondii’ zitten. Dit is een parasiet die je ziek kan maken, het veroorzaakt toxoplasmose. Voor zwangere vrouwen is er een extra risico omdat de baby ook geïnfecteerd kan raken tijdens de zwangerschap.

Om de ziekte toxoplasmose te voorkomen is het belangrijk jouw handen regelmatig te wassen en om vlees goed te verhitten of in te vriezen voor minimaal 2 dagen bij -12°C.

Jullie lezen het goed! Als jij jouw biefstukje voor de kerst dus minimaal 2 dagen in de vriezer legt dan gaat de parasiet dood. Zo kan je jouw biefstukje met een gerust hart eten tijdens het kerstdiner!

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen! ♥