Zomer!

Er komen warme dagen aan. En eigenlijk zijn die warme dagen veel moeilijker met een baby dan koude! Want tegen kou kan je je kleden. Elke baby is anders en elke baby heeft wat anders nodig. Hoe komen jullie dan de warmte door?! Lees het in de blog van deze week!

 

  • Temperaturen

In de eerste week na de geboorte temperatuur je regelmatig de baby zodat je zijn/haar temperatuur in de gaten kan houden. Een temperatuur rond 37 graden is het mooist maar tussen de 36,5 en 37,5 zit je goed.

Ook na de kraamweek kan je wat vaker temperaturen om te kijken hoe jouw baby de warmte vindt. Is de temperatuur 37,5 of hoger? Verminder de kleertjes, vervang het dekentje voor alleen een lakentje of zorg voor een koelere ruimte.

 

  • Drinken

Als je borstvoeding geeft, kan je je baby extra laten drinken door vaker aan te leggen. Daarbij is het belangrijk dat je zelf ook voldoende drinkt. Geef je flesvoeding? Dan kan je eventueel extra water aan het flesje toevoegen: Ongeveer 10 ml extra per 100 ml.

Vanaf 6 maanden kan je jouw baby ook tussendoor water geven.

 

  • Kleding

Trek dunne, lichte materialen aan die vocht opnemen (zoals katoen). Soms is alleen een romper al voldoende!

 

  • Naar buiten

Denk als je naar buiten gaat aan de bescherming van de huid: smeer in met een zonnebrandcrème en gebruik een petje.

De kap van de wandelwagen kan je het beste omlaag houden zodat de temperatuur in de bak niet te hoog wordt. Dek het niét af met een doek maar gebruik de parasol!

 

  • Afkoelen

Naast de kleding van je baby aanpassen, kan je jouw baby laten afkoelen door met een natte hydrofiele luier of washandje over zijn gezicht en nek te gaan. Je kan jouw baby ook lekker in een lauwwarm badje doen. Of neem samen een verfrissende duik in het zwembad!

 

  • Slapen

Bij warmte kan in slaap komen moeilijker gaan, net zoals iedereen eigenlijk. Houd overdag de gordijnen en ramen dicht en koel op de momenten dat het kan. Met een ventilator of airco kan je er voor zorgen dat het aangenamer wordt. Pas op dat de baby niet op de tocht ligt.

Je kan het bedje koeler maken door voor het slapen gaan een ice-pack in het bedje te leggen.

Als het heel warm is zal een lakentje waarschijnlijk voldoende zijn. Je kan daarvoor ook een grote hydrofieldoek gebruiken.

 

Heb jij nog goede tips voor deze warme dagen?! We horen ze graag!